f.beumer@digitaalleerplein.nl

0653 50 30 66

Aan de slag met LinkedIn

Sollicitatie Toolbox

Aan de slag met LinkedIn

les informatie

Wat anderen zeggen

Niveau: Beginners/Gevorderden

Vorm: Online les en E-book (PDF)

Toegang: Online en download

LinkedIn is het grootste zakelijke Social Media netwerk. Linkedin richt zich vooral op het echte zakelijke netwerken. Via Linkedin kun je bijvoorbeeld contact onderhouden met zakelijke contacten, advies vragen aan branchegenoten of een nieuwe baan vinden.

Pagina’s op Linkedin zien er zakelijk en misschien wel een beetje saai uit. Je zult er geen spelletjes of vakantiefoto’s tegenkomen. Het is geen site voor ontspanning en vermaak, maar een verlengstuk van je zakelijke leven.

Wanneer je een profiel aanmaakt op Linkedin, ben je verplicht om een functietitel en een bedrijf op te geven. Je maakt een profiel aan met je huidige werkzaamheden en de werkzaamheden uit het verleden. Ook vermeld je jouw opleidingen. Het is vergelijkbaar met een cv.

Je kunt jezelf op Linkedin presenteren en jouw netwerk opbouwen door ‘connecties’ aan te gaan met andere gebruikers. Stem je profiel af op degenen die je wilt bereiken, net als bij een cv. Ben je op zoek naar een nieuwe baan, naar klanten of zoek je juist samenwerkingspartners?

Via LinkedIn kun je gemakkelijk op de hoogte blijven van de actuele activiteiten van jouw connecties, de mensen in je netwerk. Via het netwerk van jouw eigen contacten kun je ook weer in contact komen met anderen.

Stel je bent op zoek naar een nieuwe baan, een opdracht of advies over een bepaald onderwerp. Dit kun je al jouw contacten in een keer laten weten. Aangezien Linkedin een netwerk van professionals is, is er een grote kans dat een van je connecties iets voor je kan betekenen of wellicht iemand kent die jou hierbij kan helpen.

De module 'Aan de slag met LinkedIn' bespreekt alle onderdelen die in het profiel aan de orde komen.

 

  • Introductie
  • Uw activiteiten
  • Achtergrond
  • Vaardigheden
  • Prestaties
  • Aan het volgen
  • Contact- en persoonlijke gegevens
Inschrijven nieuwsbrief

Submitting Form...

The server encountered an error.

Uw e-mailadres hebben we ontvangen

Vragen en/of opmerkingen?
Neem contact met ons op!

Email : f.beumer@digitaalleerplein.nl