Over

Ben jij digitaal vaardig?

Contact

Digitaal Leerplein

Wanneer ben je digitaal vaardig?

Al heb je nog zoveel connecties op LinkedIn en kun je swypen met de snelheid van het licht, zolang je met twee vingers kromme zinnen typt en geen idee hebt van de risico's en het effect van digitale communicatie, dan ben je nog lang niet digitaal vaardig.

Werknemers besteden al gauw zo'n tien procent van hun tijd aan computerproblemen en gebrekkige digitale vaardigheden, zo bleek enkele jaren geleden uit het onderzoeksrapport 'Control Alt Delete' van de Universiteit Twente. Dat het beter moest, was wel duidelijk!

 

 

Onwetendheid

Voor de helft gaat het om technische problemen, zoals een vastgelopen systeem of een haperende internetverbinding. De andere helft is onwetendheid met ondoelmatig computergebruik als gevolg. Slechts een kleine minderheid kan bijvoorbeeld een alineastijl toepassen in een Word document of een grafiektype veranderen in een spreadsheet. Maar dat zijn wel vaardigheden die in veel werksituaties van pas kunnen komen. Bekende voorbeelden van ondoelmatig computergebruik zijn onlogisch opslaan of zelfs het kwijtraken van bestanden, onnodig printen of het direct checken van elk mailtje dat binnenkomt.

Digitaal Leerplein

Al jaren streven wij naar digitale zelfredzaamheid voor iedereen. We doen dit met een methode die aansluit op de persoon of groep waar we op dat moment mee werken.  Maatwerk is nodig, omdat iedereen anders leert. En met maatwerk boek je ook de beste resultaten. Wij verzorgen workshops en klassikale trainingen en hebben een groot aanbod online lessen. Deze hulpmiddelen zetten we op grote schaal in met als doel effectiever en efficiĆ«nter werken aan je digitale vaardigheden.

Neem contact met ons op

Contact